FAQ – Vanliga frågor

Vad gör en byggkonsult som ByggFrank?

Vi hjälper kunder med tekniska konsulttjänster som är nödvändiga för att få till stånd ett lyckat byggprojekt. Vi hjälper till med allt från förstudier och utredningar till arkitektritningar, bygglov, hantering av bygglov till konstruktionsritningar och konstruktionsberäkningar.

Ofta är det viktigaste i ett byggprojekt själva förberedelserna. Ju mer tid du lägger på förberedelser desto bättre blir ditt byggprojekt. Därför finns ByggFrank till.

Gör ByggFrank arkitektritningar?

ByggFrank jobbar med arkitektritningar och bygglov åt många kunder varje vecka. Allt från mindre projekt så som att rita tillbyggnader, ombyggnationer till nyproduktion görs.

Kan ni hjälpa till med utlåtanden?

ByggFrank har egna konstruktörer och vi gör utlåtanden gällande väggar som ska öppnas upp för både privatkunder, BRF’er samt byggentreprenörer. I många fall innebär det att vi gör ett platsbesök för att därefter skriva ett utlåtande kring väggens bärighet. I de fall väggen är bärande så kompletterar vi med både konstruktionsritningar och beräkningar.

Hur går det till att anlita ByggFrank?

Fråga oss om hjälp via vår hemsida. Skicka gärna med underlag så att vi kan bedöma jobbet innan vi ger er en tidsuppskattning. Ni godkänner uppdraget skriftligt via email och vi börjar därefter jobba. Ofta planerar vi in ett startmöte på telefon redan några dagar därefter. Vi brukar ha er leverans klar inom 1-3 veckor.

Hur lång tid tar det att få bygglov?

Kommunerna har 10 veckor på sig att ge dig besked efter en komplett inlämnad bygglovsansökan. Men det förutsätter att du har lämnat in alla handlingar i komplett skick. I annat fall kan det ta längre tid.

Vår erfarenhet är dock att det ofta kan gå snabbare i många kommuner runt Stockholm. Lite beroende på säsong och handläggare.