ALTANER

VI BYGGER DIN NYA ALTAN ELLER TRÄDÄCK

Prisförfrågan altaner

Med ByggFrank får du en trygg partner som finns med under hela byggprocessen och hjälper dig skapa precis den altan som du drömmer om. Vi finns där från idé till genomförande och avnjutandet av den första kaffekoppen utomhus.

VI KAN HJÄLPA DIG VÄLJA MATERIAL TILL DIN ALTAN

Inte bara priset påverkas av materialvalet, utan även hållbarheten och underhållsbehovet. Exempel på material:

  • Tryckimpregnerat trä
  • Värmebehandlat trä
  • Obehandlat furu
  • Sibirisk lärk
  • Ceder
  • Tropisk hardwood

Innan du börjar bygga altanen

En altan eller trädäck blir ofta den naturliga mötesplatsen att umgås på i trädgården. Dessutom kan altanen förhöja både det estetiska och ekonomiska värdet på ditt hus.

Innan du börjar bygga din altan finns det flera faktorer att fundera på. Först och främst – vad ska ni använda altanen till? Hur stor ska den vara? Hur ska den se ut? Och så vidare. Börja med att göra en önskelista över vad ni har tänkt er och hur mycket det får kosta. Ju klarare bild du har av din blivande altan, desto lättare blir det att få ett exakt pris. Alla altaner är olika, men för en standardaltan kan man räkna med ett kvadratmeterpris på cirka 1000-1500 kr/kvm.


Behöver du bygglov för att bygga altan?

Olika kommuner har olika regler när det gäller bygglov för altaner, men över lag behöver du inte bygglov för att bygga en altan. Som vanligt finns det dock några undantag som är bra att känna till:

Första undantaget är om altanen skall byggas ovan på rum eller om byggandet av altanen innebär att det skapas ett rum. Som rum räknas även förråd och garage.

Andra undantaget är om du ska bygga en hög altan, det vill säga att altangolvet börjar högt ovanför markytan. Vad räknas då som en hög altan? Även här skiljer sig reglerna åt mellan kommuner. Som exempel kan nämnas att altangolvet i Stockholm får vara så högt 1,2 meter medans i Göteborg får det endast vara 0,6 m högt.

Tredje undantaget är om du bygger en altan som är större än 15 kvm med ett fast tak eller om du planerar att glasa in delar av altanen. Kontrollera alltid vad som gäller i just din kommun innan du börjar bygga!


Offert på altan, uterum och trädäck

Vi vet hur många frågor och tankar som brukar uppstå när man funderar på att bygga ut sitt hus med en altan eller ny uteplats.

Kontakta oss på ByggFrank i dag så hjälper vi dig med offert och idéer på hur din dröm kan förverkligas!