BYTA TAK

EN INVESTERING I DITT HUS

Prisförfrågan byta tak

ByggFrank har hjälpt oräkneliga kunder att lägga om sina tak. Med våra erfarna och kunniga hantverkare kan du känna dig trygg med att ditt takbyte går smidigt från dag ett och lever upp till dina förväntningar.

Dags att byta tak?

Taket hör till husets mest känsliga områden och eventuella läckor kan få mycket kostsamma konsekvenser. Vi hjälper dig med en översyn och att sedan åtgärda problemen.

  • Vi byter takpannor, takpapp och läkt.
  • Hjälper dig om vindskivor och takfötter.
  • Plåttak eller ny asfaltpapp.
  • Säkerhetsutrustning såsom takbryggor, räcken, stegar och snörasskydd.
  • Sätta in takkupor eller installera takfönster kan dessutom ge helt nya boendemöjligheter.

Att tänka på när man byter tak

Hur pass länge ett tak håller beror på vilket sorts tak man har och i vilket klimat det taket är. Om man ser till dem klassiska sorten av tak så som takpapp brukar man räkna kring 20 år, tegelpannor har en livslängd på cirka 30 år och ett bandtäkt plåttak räknar man cirka 40 år.

Innan man sätter igång med en fullständig takrenovering så kan det vara värt att undersöka ifall det kan funka att enbart byta eller renovera delar av taket.


Material

Material som behövs till för en tak renovering är det dem synliga delarna som taktäkt eller takpannor och plåtarbeten men också allt som ligger under så som läkt, råspont och annat.

Att välja material av bra kvalité är viktigt när det gäller tak eftersom man vill att det ska hålla så länge som möjligt och vara lätt att underhålla.


Isolering

Att ha ett väl isolerat tak är viktigt hur många synvinklar. Behålla värme inne i huset och för att undvika isbildning på taket under vinter halvåret.

Ett bra isolerat tak är som att sätta en mössa på huset. När man ändå renoverar taket är det även bra att man ser över den isoleringen.


Förändringar

När man renoverar taket kan det även vara en ide att fundera på om det finns några förändringar man vill göra som till exempel installera ett takfönster eller en takkupor. Eftersom att installera ett takfönster innebär en förändring i takets konstruktion.


Taksäkerhet

Det finns några regler man måste anpassa till när det gäller tak, ifall fasaden på ditt hus är högre än 4 meter så måste det finnas en fastsatt stege på taket, detsamma gäller ifall ditt hus har brutet tak. När det gäller säkerhet kan det även vara bra att fundera på ifall du ska utrusta ditt tak med ett skydd mot snöras.


Boka in ett hembesök

Ska du lägga om taket på ditt hus i Stockholm?

Tveka inte att höra av dig till oss på info@byggfrank.se redan idag och boka in ett hembesök.